champignonbeignets
Smaken verschillen!
Catagorie:
Land: Nederland
Bereidingstijd: 00:15:00
Aantal personen: 4

- 400 gr grote champignons
- 150 gr zelfrijzend bakmeel (of 150 gram bloem en 1 dikke tl bakpoeder)
- ietsje zout
- ± 2 dl melk of bier

Veeg de champignons schoon en snij eventueel een stukje van de steel af.
Maak een yoghurt-dik beslag van het bakmeel, zout en (een gedeelte van) de melk of bier.
Verhit de olie tot 175°C.
Prik de champignons 1 voor 1 aan een vork en haal ze door het beslag. Bak ze per 5 à 6 tegelijk in de olie totdat ze goudbruin zijn.
Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze met een saus naar keuze.
Ingezonden door: Maart 2008 - Datum: 05-03-2008 om 19:10
0 reactie(s)
Gemiddeld cijfer: 5,5 Aantal stemmen: 2
Stuur dit recept naar iemand die je kent