Terrine van Aardappel en Hollandse nieuwe


Een heerlijk makkelijk te maken voorgerecht,kan ook gebruikt worden bij een koud buffet. Lekker met roggebrood



Catagorie:
Land: Nederland
Bereidingstijd: 30:00:00
Aantal personen: 4


      Voeg deze ingredienten aan uw boodschappenlijstje toe




Schil de aardappels en snijd ze met de keukenmachine in dunne plakjes.

Was de aardappels niet, anders gaat de binding verloren.

Verwarm de oven voor gedurende 10 minuten tot 180 graden Celcius.

Breng de aardappelplakjes samen met de room, peper en zout aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.

Doe het geheel over in een ovenvaste schaal, dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de aardappels in de oven verder gaar worden.

Laat de aardappels vervolgens afkoelen.

Verwarm ondertussen de visbouillon en week de gelatine in ruim koud water.

Knijp de blaadjes uit en los de gelatine op in de bouillon.

Breng de gelei op smaak met peper en zout en roer er de gehakte bieslook door.

Bouw de terrine op met laagjes aardappel, haringfilet en gelei.
Eindig met een laagje aardappel.

Laat de terrine minimaal 4 uur in de ijskast opstijven.

Roer de crème fraiche los en breng op smaak met wat peper en zout en de kaviaar.

Snijd de terrine in plakken en serveer met de crème met kaviaar.




Ingezonden door: salvoor - Datum: 10-08-2007 om 13:44
0 reactie(s)

Nog niet gestemd



Stuur dit recept naar iemand die je kent

Menu

Extra

Top sites

© Top Recepten.nl - Hosting door Correcthosting.nl - Website statistieken - Terrine van Aardappel en Hollandse nieuwe - Sitemap