Nasi Keboeli





Catagorie:
Land: Nederland
Bereidingstijd: 00:45:00
Aantal personen: 4


      Voeg deze ingredienten aan uw boodschappenlijstje toe




Fruit in 2 eetlepels olie de ui, knoflook en ketoembar totdat de uien glazig zijn en lichtbruin worden. Doe er de bouillon erbij tesamen met kruidnagel, kaneel, nootmuskaat, sereh en sambal trassi.
Breng de bouillon aan de kook en doe de kip erbij. Als de kip gaar is, neem ze dan uit de pan.
Was de rijst en doe deze in de bouillon. Kook de rijst op zeer laag vuur in 15 minuten bijna gaar.
Giet de rijst af in een zeef en doe ze weer terug n de pan. Leg de kip op de rijst en de deksel weer op de pan en laat deze nog ongeveer 10 minuten staan.
Leg de rijst op een voorverwarmde schaal tesamen met de in stukken verdeelde kip.
Garneer met komkommer en tomaat en serveer met bijvoorbeeld Sajoer Lodeh.



Ingezonden door: René - Datum: 10-01-2008 om 01:15
0 reactie(s)

Nog niet gestemd



Stuur dit recept naar iemand die je kent

Menu

Extra

Top sites

© Top Recepten.nl - Hosting door Correcthosting.nl - Website statistieken - Nasi Keboeli - Sitemap