Nasi Goreng Selamatan
Catagorie:
Land: Nederland
Bereidingstijd: 01:00:00
Aantal personen: 4

- 750 gram rijst
- 1 stuks vette kip
- 3 stuks kruidnagel
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- 1 stukje foelie
- 4 stuks fijngesneden uien
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel ketoembar
- 1/2 theelepel djinten
- 1 eetlepel assemwater
- 2 stuks eieren

Kook de kip in 1,5 liter water gaar, met zout, peper, foelie en de kruidnagels.
Haal de kip uit de bouillon en pluk deze in kleine stukjes.
Kook de rijst in bouillon.
Maak een boemboe in de vijzel van ui, knoflook, sambal, trassi, ketoembar, djinten en assemwater en fruit dit in wat olie.
Klop de eieren en voeg deze toe aan het gefruitte boemboemengsel.
Roer alles goed door elkaar en voeg als laatse de rijst toe. Laat het op klein vuur goed opwarmen en blijf roeren.
Serveer op een platte schaal en garneer met plakjes komkommer en plakjes hardgekookt ei
Ingezonden door: René - Datum: 10-01-2008 om 01:02
0 reactie(s)
Nog niet gestemd
Stuur dit recept naar iemand die je kent