Mornay-saus
Catagorie:
Land: Nederland
Bereidingstijd: 00:30:00
Aantal personen: 4

- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- 1/2 liter melk
- 75 gram geraspte boeren kaas
- 1 eierdooier
- 1 deciliter room
- 50 gram boter

Maak met de 40 gram boter, bloem en melk een Béchamel-saus.
Klop er op laag vuur de kaas door.
Loos de eierdooier los met de room.
Meng al roerende het dooiermengsel door de saus.
De saus mag niet meer koken.
Verdeel de 50 gram boter in klontjes en klop deze, van het vuur af, één voor door de saus. Lekker met gratins - prei - witlof - asperges - diverse groenten - eieren - schaaldieren - schelpdieren - vis - gevogelte.
Ingezonden door: René - Datum: 12-01-2008 om 00:14
0 reactie(s)
Nog niet gestemd
Stuur dit recept naar iemand die je kent