Kersenkwarktaart met kersenbier


Een lekker fris nagerecht op kwarkbasis. Heel bijzonder van smaak door het kersenbier, dat samen met de gepureerde kersen door de kwark wordt gemengd.Het recept is voor 8 personen.



Catagorie:
Land: Nederland
Bereidingstijd: 00:45:00
Aantal personen: 8


      Voeg deze ingredienten aan uw boodschappenlijstje toe




Bekleed de springvorm met bakpapier.
Maal de koeken in de keukenmachine fijn en meng met de gesmolten boter en de kersencoulis.
Druk het mengsel uit over de bodem van een met bakpapier bekleed bakblik.
Zet de vorm een half uur in de koelkast.
Week de gelatine in ruim koud water.
Laat de kersen goed uitlekken en maak ze fijn in de keukenmachine.
Verwarm het bier en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
Meng de gepureerde kersen met het bier en de kwark en laat het mengsel licht tot gelei worden.
Klop de slagroom halfstijf en spatel de room door het kwarkmengsel.

Schep de kersenkwark in de vorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
Laat de kwarktaart minimaal vier uur in de koelkast opstijven.




Ingezonden door: Rene - Datum: 21-12-2007 om 20:38
0 reactie(s)

Gemiddeld cijfer: 8,0 Aantal stemmen: 1



Stuur dit recept naar iemand die je kent

Menu

Extra

Top sites

© Top Recepten.nl - Hosting door Correcthosting.nl - Website statistieken - Kersenkwarktaart met kersenbier - Sitemap