Kaassaus (voor groenten)
De originele receptuur voor een lekkere smaakvolle kaassaus.
Catagorie:
Land: Nederland
Bereidingstijd: 00:10:00
Aantal personen: 1

- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 250ml melk
- 75-100 gram geraspte belegen Goudse kaas
- zout
- versgemalen peper
- nootmuskaat (eventueel)

Verhit de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor.
Laat deze roux ca. 2-3 minuten op een laag vuur pruttelen; roer regelmatig en zorg ervoor dat het mengsel niet kleurt.
Schenk scheutje voor scheutje de melk erbij en blijf roeren tot het mengstel kookt en glad gebonden is.
Voeg dek aas toe en laat deze al roerend in de saus smelten.
Breng de saus op smaak met zout, peper en eventueel nootmuskaat.
Ingezonden door: René - Datum: 08-01-2008 om 16:48
0 reactie(s)
Nog niet gestemd
Stuur dit recept naar iemand die je kent