Ham/champignon kroketjes


Lekker!Catagorie:
Land: Nederland
Bereidingstijd: 00:35:00
Aantal personen: 3


      Voeg deze ingredienten aan uw boodschappenlijstje toe
Verwarm op een laag vuur de olie in een bakpan en fruit het fijngehakte uitje totdat het glazig wordt. Voeg de champignons toe en sudder het nog eens 5 minuten. Voeg de bloem al roerend toe. Zet het vuur op matig, blijf 1 minuut roeren. Haal de pan van het vuur en roer beetje bij beetje de melk in het mengsel, blijf roeren totdat het glad is. Giet de bouillon erbij en zet de pan terug op het vuur, blijf roeren totdat het mengsel begint te koken en indikt. Roer de gehakte ham en peper door het mengsel en laat het 2 uur afkoelen.
Zodra het koud is, telkens 2 el mengsel in de vorm van kroketjes rollen van 6-7 cm. Doe de extra bloem, het losgeklopte ei en paneermeel in 3 ondiepe schalen. Rol de kroketjes door de bloem, dan door het ei. Laat ze uitlekken en haal ze vervolgens door het paneermeel. Leg ze op een bakplaat en zet ze 30 minuten weg in de koelkast (of vries ze in).
Vul een (frituur)pan voor eenderde met olie. Verhit de olie tot 180°C. Frituur de kroketjes, 3-4 tegelijk, in 3 minuten. Draai ze om zodat ze aan alle kanten bruin en gaar worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze heet.Ingezonden door: Maart 2008 - Datum: 05-03-2008 om 19:18
0 reactie(s)

Gemiddeld cijfer: 8,8 Aantal stemmen: 5Stuur dit recept naar iemand die je kent

Menu

Extra

Top sites

© Top Recepten.nl - Hosting door Correcthosting.nl - Website statistieken - Ham/champignon kroketjes - Sitemap