Gegrilde shii-takes
extra:
1-2 el sesamzaad,
10 sprietjes bieslook,
oven
Catagorie:
Land: Nederland
Bereidingstijd: 00:30:00
Aantal personen: 4

- 400 gr shii-takes
- 2 el teriyaki-saus
- 2 el zoete sherry
- 1 el suiker
- 1 el bieslook
- 1 tl sesamolie

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin.
Veeg de paddestoelen met een vochtige doek schoon en verwijder de stelen. Leg ze in een ondiepe schaal, snij de grootste eventueel doormidden.
Roer de teriyaki-saus, sherry, suiker, gehakte bieslook en sesamolie goed door elkaar, giet dit over de paddestoelen en laat het 5 minuten intrekken. Leg de paddestoelen op een bakplaat, bestrijk ze met de helft van de marinade en zet ze 5 minuten onder een voorverwarmde grill. Draai ze om, bestrijk ze met de rest van de marinade en gril ze nog 5 minuten. Garneer ze met het sesamzaad en de in stukjes geknipte bieslook.
Ingezonden door: Maart 2008 - Datum: 05-03-2008 om 19:23
0 reactie(s)
Gemiddeld cijfer: 9,0 Aantal stemmen: 2
Stuur dit recept naar iemand die je kent