Forel gepocheerd, met bieslooksaus
Als je een andere saus bij de vis wil maken kan dat met pocheer vocht en witte wijn.
Catagorie:
Land: Nederland
Bereidingstijd: 00:30:00
Aantal personen: 2

- 1 prei in stukken 0.5 citroen in schijfjes 2 forellen schoongemaakt 1 prei in stukken 1 eidooier 120 gr boter koude in klontjes 3 el bieslook vers gehakt 2 takjes peterselie 1 tl citroensap 5 dl visbouillon zout peper

Breng de bouillon aan de kook met citroenschijfjes, peterselie en prei. Pocheer de gewassen forellen hierin in ca.10 min. gaar. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Klop voor de saus de eidooier met citroensap au-bain-marie los. Klop de boter een voor een door de saus, voeg pas een nieuw klontje toe als de vorige geheel is opgenomen. Blijf zolang kloppen totdat de saus licht gebonden is. Breng op smaak met bieslook zout en peper. Serveer de saus apart bij de warm gehouden forel.
Ingezonden door: M Pagie - Datum: 07-05-2008 om 14:31
0 reactie(s)
Nog niet gestemd
Stuur dit recept naar iemand die je kent