Champignons op toast
48 stuks
Catagorie:
Land: Nederland
Bereidingstijd: 00:50:00
Aantal personen: 10

- 8 plak witbrood
- 75 gr boter
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1/2 kleine ui
- 375 gr champignons
- peper en zout
- 1 el droge sherry
- 75 gr zure room
- 2 dikke tl maïzena
- 1 el verse peterselie
- 1 tl verse tijm
- 30 gr Parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 180°C. Besmeer beide kanten van het ontkorste brood met de gesmolten boter. Snij elk plak in de lengte door en verdeel elke helft in de breedte in drieën. Rooster ze in 5-10 minuten goudbruin.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de geperste knoflook en gesnipperde ui al roerend op laag vuur tot de ui zacht is. Voeg de in dunne plakjes gesneden champignons toe en bak ze in 5 minuten zacht. Voeg peper en zout toe. Doe de sherry erbij. Meng de maïzena door de zure room en voeg dit aan de champignons toe. Blijf roeren tot alles kookt en indikt. Neem de pan van het vuur en roer de fijngehakte kruiden erdoor. Laat alles afkoelen.
Verdeel het champignonmengsel over de croûtes en strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas over. Leg ze op een bakplaat en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze goed warm zijn. Garneer ze met wat takjes verse kruiden.
Ingezonden door: maart 2008 - Datum: 05-03-2008 om 19:09
0 reactie(s)
Nog niet gestemd
Stuur dit recept naar iemand die je kent