Belgisch kaasplateau


Een smakelijk recept die u kunt variëren naar eigen smaak.



Catagorie:
Land: Belgie
Bereidingstijd: 00:30:00
Aantal personen: 2


      Voeg deze ingredienten aan uw boodschappenlijstje toe




Op kamertemperatuur is kaas het lekkerst.
Vooraleer de kaas te gebruiken, is het verstandiger en vooral smakelijker om de hem 1 uur van tevoren uit de koelkast te halen.
Laat kaas losjes in de verpakking rusten.
In geval van nood kan de kaas gedurende 1 minuut in de microgolf opgewarmd worden. Let wel op want zachte kazen smelten sneller dan hardere soorten!
Reken op 50 tot 100 gram per persoon en als lunch zelfs 150 tot 200 gram per persoon.

Begin bij een kaasplateau altijd met de mildste soort en eindig met de kaas met de meest uitgesproken smaak.
Naar gelang de kaasschotel als lunch of als volledige maaltijd gegeten wordt, variëren niet alleen het aantal, maar ook de soorten kaas.
Probeer steeds kazen met uiteenlopende karakters te nemen zodat iedere smaak vertegenwoordigd is.
Ook is het leuk om eens kazen te nemen van hetzelfde land van herkomst.

Snijden van de kaas, dit kan in verschillende vormen worden gesneden:
1. Als een taart (driehoekige puntjes): ronde of vierkante kazen.
2. In puntjes: alle soorten brie.
3. In de helft: bolvormige kaas en kleine ronde kazen.
4. In porties: piramidekazen of lepelvormige kazen.
5. In schuine porties: groengeaderde kazen.
6. In zijn geheel: kleine kaasjes of kaasbolletjes.

Garneertips:
Men kan de kaasschotel eventueel verrijken met
1. Rauwkost: komkommerschijven, selderijstukjes, kerstomaatjes, radijsjes, venkel- of paprikareepjes.
2. Kruiden: fijngehakte groene kruiden, peterselie, bieslook, selderij of kervel, aromakruiden, paprikapoeder, kerriepoeder, selderijzout.




Ingezonden door: Rene - Datum: 21-12-2007 om 11:13
0 reactie(s)

Gemiddeld cijfer: 5,5 Aantal stemmen: 2



Stuur dit recept naar iemand die je kent

Menu

Extra

Top sites

© Top Recepten.nl - Hosting door Correcthosting.nl - Website statistieken - Belgisch kaasplateau - Sitemap