Baars in fillodeeg
Lekker met gekookte krieltje en serveer er dezelfde witte wijn bij. bv Riesling
Catagorie:
Land: Nederland
Bereidingstijd: 00:40:00
Aantal personen: 4

- 40 gram boter
- 125 gram spinazie
- 8 plakjes fillodeeg
- 4 stuks baarsfilet ca.150 gram
- zout
- peper
- halve visbouillontablet
- 0,3 liter witte wijn
- 0,3 liter slagroom
- 1 tl citroensap

Oven voorverwarmen op 240 graden
In 20 gram boter 140 gr klein gesneden spinazie circa 2-3 min zachtjes bakken,laten afkoelen.
Steeds 2 plakjes fillodeeg op elkaar leggen, visfilet er op leggen en bestrooien met peper en zout spinazie erover verdelen tot pakketjes vouwen.Rest van de boter smelten en de bovenkant van de pakketjes insmeren.Op bakplaat in de oven in ca.10 min. goudbruin bakken.Met boter bestrijken en in de uit-
geschakelde oven nog 4 min.
laten staan.
Witte wijn met bouillonblokje op een hoog vuur laten inkoken tot stroperig.
Room toevoegen en laten inkoken tot sausdikte. Rest van spinazie toevoegen en op smaak brengen met peper, zout en citroensap.
Vispakketjes op 4 borden leggen en een beetje saus ernaast scheppen.
Ingezonden door: maart 2008 - Datum: 01-03-2008 om 15:55
0 reactie(s)
Nog niet gestemd
Stuur dit recept naar iemand die je kent