zout




Gebruiksvorm: Zout, de algemene benaming voor de stof die scheikundig natriumchloride heet, is een van de basissmaken die onze smaakpapillen kunnen onderscheiden en het is waarschijnlijk de meest gebruikte smaakmaker. Voedsel zonder zout kan nogal flauw zijn, maar teveel zout is slecht voor de gezondheid. Tegenwoordig gebruiken we het dan ook met mate.
Zeezoutkristallen:
Zee- en steenzout mogen geen toevoegingen bevatten, maar het goed strooibare tafelzout bevat magnesiumcarbonaat.
Tafelzout:
Gebruik voor inmaak altijd puur zout, grof of fijn. Smaak en 'zoutheid' varieren door sporenelementen. Indiaas zwart mijnzout is eerder geurig en rokerig dan zout; het wordt gebruikt in combinatie met specerijen. Melanges van zout en specerijen worden in veel streken gebruikt. In Japan een mengsel van sesamzaad en zout, in China fagar en zout, in de 19e eeuw in Europa 'zgn keukenpeper', een mengsel van zout en gemengde specerijen.


Toepassing: In vlees- groente- aardappel- pasta - en rijstgerechten. In brood- en andere deegwaren.


>>Zoek naar recepten met zout<<<



Menu

Extra

Top sites

© Top Recepten.nl - Hosting door Correcthosting.nl - Website statistieken - zout - Sitemap